Теракти в Україні: у Порошенка пояснили, чому задоволені роботою спецслужб

Читать на русском
Говорячи про незадовільну роботу спецслужб, ми забуваємо про випадки успішного виконання ними завдань, які не на слуху, каже Олександр Бригинець.
Олександр Бригинець

У Порошенка вважають, що на сьогоднішній день українські спецслужби дуже професійно борються з тероризмом.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат, член комітету з питань національної безпеки і оборони Олександр Бригинець (фракція БПП), коментуючи останні теракти і резонансні злочини.

«Ми в Україні дуже багато говоримо про невдачі. Але одразу забуваємо про успіхи. Нагадаю тільки два останніх випадки: в Харкові розкрите велике терористичне угрупування, а на західній Україні – група, яка атакувала польське посольство. Тобто, якби ми не забували про ті теракти, які розкриваються або попереджаються, то враження про роботу правоохоронних органів було б трохи іншим», – зауважив народний депутат.

У той же час, за словами Бригинця, в Україні почалася спланована дискредитація правоохоронної системи. «У нас сьогодні всі кому не лінь звинувачують правоохоронні органи в непрофесіоналізмі. При цьому забуваючи, що головна причина тероризму – війна. Сьогодні така ж гібридна війна розв'язана проти Європи ІДІЛ. Європу перманентно стрясають теракти. І ми бачимо, що досвідчені й добре оснащені, спецслужби європейських держав не завжди можуть впоратися з цими загрозами», – зазначив Бригинець.

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 рокиСлово і Діло згадало гучні вбивства і замаху не життя відомих чиновників, політиків і громадських діячів України, які відбулися за останні два роки.

За його словами, також неправильно пов'язувати зростання кількості терактів з люстрацією, проведеною в правоохоронних органах. «Сьогодні дехто говорить, що через люстрацію ми розігнали професіоналів і тепер нікому запобігати й розслідувати злочини і теракти... Але у нас немає доказів того, що всі ці звільнені люди робили якісь успіхи в боротьбі з тероризмом», – сказав депутат.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, під Києвом був розстріляний автомобіль, у якому перебували Адам Осмаєв і його дружина Аміна Окуева. Осмаєв отримав поранення, а його дружина загинула. Злочинці поки не знайдені.

Крім того, 25 жовтня в результаті спрацьовування вибухового пристрою біля входу до редакції телеканалу «Еспресо» на вулиці Міцкевича в Солом'янському районі Києва постраждали народний депутат Ігор Мосійчук, політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, а також мешканка Києва Надія Тарасенко. Крім того, загинули дві людини: охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір і випадковий перехожий, колишній співробітник правоохоронних органів, який жив поруч із місцем вибуху, підполковник Михайло Мормель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: