Майже норма: стало відомо, що відбувається в Нью-Йорку після теракту

Читать на русском
У метро правоохоронці зупиняють людей з великими сумками, а на вулицях з'явилося більше поліцейських.
Сайфулло Саїпов

У зв'язку з нещодавнім терактом у Нью-Йорку був запроваджений підвищений рівень терористичної загрози.

Як розповів «Слово і Ділу» один із мешканців міста, який раніше проживав в Україні, в метро правоохоронці зупиняють людей з великими сумками, а на вулицях з'явилося більше поліцейських.

Теракти в Україні: чому підриви триватимутьНа думку експертів, успішній профілактиці терористичних актів заважає роз'єднаність українського суспільства, яке байдуже ставиться до терористичних атак.

Нагадаємо, ввечері 31 жовтня на нижньому Манхеттені в Нью-Йорку терорист на вантажівці виїхав на велосипедну доріжку, збив велосипедистів і врізався в шкільний автобус. У результаті 8 людей загинули й більш ніж 10 отримали поранення.

За словами співрозмовника видання, який опинився неподалік від місця подій, на нижньому Манхеттені відразу ж утворилася тягнучка, яку він був змушений об'їхати. Поліція перекрила частину району.

Теракт у Нью-Йорку: стало відомо, чи є серед постраждалих українціУкраїнців серед загиблих і постраждалих у Нью-Йорку від наїзду вантажівки на велосипедистів немає.

«Їздили швидкі й поліцейські з мигалками. Але страху не було. Жахливо звучить, але теракти для США – це вже майже норма. До України такі новини доходять, лише якщо відбувається щось гучне, але взагалі тут дуже часто передають інформацію про те, що когось заарештували за підозрою в тероризмі», – розповів нам житель Нью-Йорка.

За його словами, ввечері 31 жовтня, відразу після теракту й на наступний день частина міста була перекрита. «Однак зараз (2 листопада – ред.) уже все спокійно», – зазначив він.

Нагадаємо, водієм вантажівки, який збив людей, виявився 29-річний виходець з Узбекистану Сайфулло Саїпов, який переїхав до США в 2010 році. Затриманий чоловік заявив на слідчому експерименті, що заздалегідь готувався до теракту й «підтримує політику ІД». Якщо його визнають винним – Саїпову загрожує смертна кара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: