В МЗС прокоментували затримання журналіста в Білорусі

Читать на русском
МЗС вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України. МЗС Білорусі поки не коментує інформацію про затримання Шаройка.

Міністерство закордонних справ знає про затримання в Білорусі журналіста Павла Шаройка, наразі вживаються заходи щодо захисту прав затриманого громадянина України.

Про це повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«МЗС відомо про затримання в Білорусі громадянина України. МЗС вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України», – сказав він.

На запитання про причини затримання Кирилич відповів: «Обставини затримання не коментуємо».

Повідомляється, що отримати коментарі в посольстві України у Білорусі не вдалося – прес-аташе та посол у відрядженні.

У консульстві України в Бресті сказали, що знають про затримання Шаройка зі ЗМІ, але прокоментувати нічого не можуть, бо затримали його не на їхній території. У Консульстві України в Мінську зазначили, що про Шаройка не чули.

Водночас, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», МЗС Білорусі поки не коментує інформацію про затримання Шаройка.

«Ми можемо підтвердити, що Шаройко акредитований як іноземний журналіст, але поки ми цю інформацію (про затримання – ред.) не коментуємо», – сказав начальник відділу інформації – прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик.

Також влітку в Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб, якого потім знайшли в краснодарському СІЗО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: