У суді Білорусі винесли вирок бойовику «ДНР»

Читать на русском
Обласний суд Гомеля виніс вирок бойовику самопроголошеної «Донецької народної республіки» Віталію Митрофанову у вигляді до двох років обмеження волі.

Обласний суд Гомеля виніс вирок бойовику самопроголошеної «Донецької народної республіки» Віталію Митрофанову у вигляді до двох років обмеження волі.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на tut.by.

У Білорусі російського священика відправили до колонії суворого режимуСвященик із Росії 14 листопада був засуджений до 5 років 6 місяців колонії посиленого режиму з конфіскацією майна за торгівлю людьми.

Повідомляється, що Митрофанова визнали винним в ідеологічному найманство і засудили до двох років обмеження волі з направленням до виправної установи відкритого типу.

До вступу вироку в силу Митрофанова відпустили з-під варти і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Також повідомляється, що він перебував на окупованій території Донбасу з квітня по червень 2017 року, де охороняв склади і ніс «бойове чергування» в збройному формуванні.

На початку липня він повернувся в Білорусь, де його затримали через кілька тижнів. В ході судового засідання Митрофанов визнав провину.

Як повідомлялося, компанії Білорусі активно торгують на окупованій території України, виробляють товари під марками фірм бойовиків і співпрацюють з ватажками ОРДЛО, хоча Білорусь офіційно не визнає так звані «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо 21 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив президента Петра Порошенка, що білоруська держава не воюватиме проти України і не дасть цього робити іншим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: