У Білорусі російського священика відправили до колонії суворого режиму

Читать на русском
Священик із Росії 14 листопада був засуджений до 5 років 6 місяців колонії посиленого режиму з конфіскацією майна за торгівлю людьми.

Священик із Росії 14 листопада був засуджений до 5 років 6 місяців колонії посиленого режиму з конфіскацією майна за торгівлю людьми.

Про це повідомив кореспондент БЕЛТА із зали суду, пише «Слово і Діло».

Священик із Росії 14 листопада був засуджений до 5 років 6 місяців колонії посиленого режиму з конфіскацією майна за торгівлю людьми.

Резолютивна частина вироку в кримінальній справі щодо 39-річного чоловіка була оголошена в суді Залізничного району білоруського міста Вітебськ.

Слухання проходили в закритому режимі. Фігурант кримінальної справи – раніше несудимий росіянин – звинувачується за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 171 КК Білорусі. Його звинувачують у замаху на організацію й використання заняття проституцією іншими особами, пов'язаому з вивезенням за межі держави осіб для заняття проституцією за відсутності ознак більш тяжкого злочину. При цьому злочин не був доведений до кінця з незалежних від цієї особи обставин.

Обвинувачений заявив у залі суду, що свою провину не визнає.

У Нацполіціі заявили про збільшення кількості випадків торгівлі людьмиЗа перше півріччя 2017 було зафіксовано 150 випадків торгівлі людьми, в той час як за весь попередній рік повідомлялося про 60 таких випадків.

Адвокат священика, спілкуючись із журналістами після оголошення вироку, зазначив, що його підзахисний позитивно характеризується за місцем проживання й роботи.

За даними слідства, чоловік із квітня до серпня 2017 року вів переписку в інтернеті з двома мешканками Вітебська. Коли він отримав згоду останніх на заняття проституцією за грошову винагороду в Санкт-Петербурзі, прибув до Вітебська з метою доправлення дівчат до Росії.

Чоловік був затриманий працівниками органів внутрішніх справ під час посадки до автобуса «Вітебськ-Санкт-Петербург». Крім того, встановлено, що він за попередньою змовою з 19-річною громадянкою Таджикистану та іншими особами в січні-лютому поточного року вів аналогічне листування в інтернеті з дівчатами, які проживають в інших регіонах Білорусі.

За його вказівкою громадянка Таджикистану в лютому прибула до Гомеля, де провела вербувальні бесіди з дівчатами. Досягнувши домовленості щодо їхнього вивезення для заняття проституцією, вона придбала квитки на поїзд «Гомель-Санкт-Петербург», однак була затримана при посадці в поїзд на залізничному вокзалі Гомеля.

Раніше повідомлялося, що в «Борисполі» затримали іноземця за підозрою в торгівлі людьми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: