Гройсман розповів про шантаж Угорщини

Читать на русском
Гройсман звернеться до президента з проханням відреагувати на ситуацію в Закарпатській області щодо сепаратизму. Про це він заявив у Верховній Раді.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернеться до президента з проханням відреагувати на ситуацію в Закарпатській області щодо сепаратизму.

Про це він заявив у Верховній Раді, відповідаючи на запитання нардепа Ігоря Лапіна щодо прапорів чужих країн на адміністративних будівлях у Закарпатті та заяв угорського уряду про автономію закордонних угорців, передає «Слово і Діло».

Коментуючи заяву угорського віце-прем'єра, він заявив: «Щодо заяв урядів інших країн, то можу сказати, що ми – толерантна демократична країна, й повністю забезпечуємо права нацменшин. Але треба пам'ятати, що ми – Україна, наша мова – українська, і її треба поважати. Не можна з нами розмовляти тоном шантажу».

Говорячи про прапори на Закарпатті, він зазначив, що адресує це звернення віце-прем'єру.

«Щоб він перевірив ситуацію там, а також звернуся з проханням до президента відреагувати, якщо будуть виявлені факти сепаратизму», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що етнічні угорці за кордоном мають право на автономію та угорське громадянство.

12 листопада в Береговому відбулися заходи, приурочені до 79-ї річниці створення організації «Карпатська Січ».

Коли учасники акції колоною проходили повз будівлю міської ради, активісти зняли з флагштока угорський національний прапор, який висить над міськрадою згідно з рішенням депутатів від 2006 року. Поруч на будівлі висить прапор міста Берегово, прапори України та ЄС.

Раніше уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через підписання президентом Порошенком закону «Про освіту».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: