Кадрові зміни в МВС: чому Геращенко пішов від Авакова

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Скоріш за все, Антон Геращенко вирішив перейти до іншого штабу – інформаційного, а також дистанціюватися від голови МВС.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, оцінюючи заяву Антона Геращенко про те, що він більше не є радником очільника МВС Арсена Авакова.

«Посада радника голови МВС обмежує можливості Геращенка. Адже що б він не говорив, це сприймається як проектування слів Авакова. Тепер, напевно, це має змінитися. Якщо політик захоче, образно кажучи, відповісти комусь у жорсткій формі, вже не буде вважатися, що за цим стоїть Аваков. Тим більше, що Геращенко дуже добре розкручена медійна фігура. Він спокійно може існувати у вільному плаванні в плані статусу, мати свою точку зору, вже не прив'язуючись до Авакова», – зазначив політолог.

На його думку, не варто в цьому шукати якісь спекуляції або пов'язувати з конфліктом по лінії АП-МВС.

«Зрозуміло, що ніхто там один одного особливо не терпить. Але не варто оцінювати суто конфлікт Порошенка з Аваковим, адже в багатьох інших також є власні інтереси», – підкреслив він.

Як працюється на посаді міністра внутрішніх справ Арсену Авакову?«Слово і Ділі» продовжують стежити за роботою міністрів на своїх постах: сьогодні ми розібралися, скільки обіцянок виконав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Народний фронт» не зможе обійтися без президента. Так само й БПП не зможе без НФ і частини коаліції, в тому числі й без Авакова. Прибрати когось із цього ланцюжка – перевибори. Тому вони всі приречені на союз щонайменше на півтора року. Далі – як домовляться», – додав він.

Експерт не виключив, що лідер НФ цілком може почати своє повернення, хоча поки й не зовсім зрозуміло, за рахунок чого він підніме рейтинг.

«У кожному разі, не варто цю ситуацію прив'язувати до конфлікту з АП. Зі статусом радника Геращенко або без нього – особливо нічого це не змінює й ні на що не впливає», – резюмував Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, раніше Антон Геращенко заявляв, що між міністром внутрішніх справ і президентом існує конфлікт від першого дня обрання глави держави.

За даними «Слова і Діла», в досьє у політика 75 обіцянок, 27 з яких він виконав, а рівно стільки ж залишаються зі статусом «у процесі». Повний перелік його обіцянок – за посиланням.

Раніше аналітики порталу розповіли, як працюється на посаді міністра внутрішніх справ Арсену Авакову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: