Названі країни, які найбільше страждають від тероризму

Читать на русском
У 2017 році Україна увійшла до групи країн із високим рівнем впливу тероризму разом із такими державами, як Сомалі, Індія, Туреччина, Лівія, Єгипет, Судан та інші.

Україна посідає 17-ту позицію серед країн, які страждають від тероризму.

Звіт про стан глобального тероризму в 2017 році (The Global Terrorism Index 2017) оприлюднив 15 листопада Лондонський інститут економіки і миру, пише «Слово і Діло».

За рівнем впливу тероризму Україна отримала 6,6 бала за 10-бальною шкалою.

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

У звіті The Global Terrorism Index за 2016 Україна посідала 11-ту сходинку з 7,1 бала.

У 2017 році Україна увійшла до групи країн із «високим» рівнем впливу тероризму разом із такими державами, як Сомалі, Індія, Туреччина, Лівія, Єгипет, Судан та інші.

До списку країн із «найвищим» рівнем впливу тероризму на життя експерти віднесли шість держав: Ірак (10 балів), Афганістан (9,4), Нігерію (9), Сирію (8,6), Пакистан (8,4), Ємен (7,9).

Теракти в Україні: чому підриви триватимутьНа думку експертів, успішній профілактиці терористичних актів заважає роз'єднаність українського суспільства, яке байдуже ставиться до терористичних атак.

Серед західноєвропейських держав найвищим вплив тероризму, за оцінкою експертів, є у Франції (6 балів і 23-тє місце).

Сполучені Штати Америки посідають 32-е місце (5,4 бала), Росія – 33-тє (5,3 бала), Велика Британія – 35-те (5,1 бала).

«Україна є однією з десяти країн, в яких спостерігається досить значне поліпшення ситуації», – заявив представник Інституту економіки і миру Деніел Хислоп.

За його словами, в Україні терористичні атаки здійснюються лише однією терористичної групою – «ДНР», й вони в основному спрямовані проти українських силовиків. Як зауважив Хіслоп, тероризм в Україні є «менш інтенсивним, ніж це було два роки тому».

Раніше в БПП заявили, що українці мають бути готовими поступитися частиною своїх свобод заради боротьби з тероризмом.

Також у Порошенка пояснили, чому Україні потрібно більше витрачати на розвідку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: