У БПП пояснили, чому потрібно більше витрачати на розвідку

Читать на русском
У БПП пояснили, чому потрібно більше витрачати на розвідку. В 2018 році значно збільшиться фінансування української військової розвідки.

У 2018 році значно збільшиться фінансування української військової розвідки.

Про це «Слову і Ділу» розповів член парламентського комітету з питань національної безпеки, народний депутат Олександр Бригинець (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Відзначимо, що фінансування Головного управління розвідки Міноборони України в 2018 році передбачене в розмірі 2,5 млрд грн. У 2017 році цей показник становив 1,4 млрд грн.

«Сьогодні розвідка, особливо зовнішня розвідка, важливі не стільки з точки зору ведення бойових дій, скільки з точки зору забезпечення безпеки громадян нашої країни, в умовах розв'язаної проти нас гібридної війни. Тобто, запобігання терактам, диверсій і так далі. Тому дуже важливо нормально фінансувати розвідку», - сказав Олександр Бригинець.

Нагадаємо, що згідно з проектом Держбюджету на 2018 рік, на потреби національної безпеки і оборони планується виділити майже 165 мільярдів гривень.

Це на 30 млрд більше, ніж в минулому році. Половину від передбачуваного в майбутньому році фінансування пропонується направити на діяльність Міністерства оборони (83,3 млрд грн.).

Якщо проект бюджету не зазнає ніяких змін, то в 2018 році ВСУ отримають на 20 млрд грн більше, ніж в 2017.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: