Боротьба з тероризмом: у БПП українцям пропонують поступитися частиною свобод

Читать на русском
Депутат пропрезидентської фракції порівняв заходи безпеки, необхідні для боротьби з тероризмом, з оглядом в аеропорту – мовляв, неприємно, але треба.
Ілюстративне фото

Громадяни мають бути готовими поступитися частиною своїх свобод заради боротьби з тероризмом.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» член комітету з питань національної безпеки й оборони, народний депутат Олександр Бригинець, коментуючи необхідність посилення боротьби з тероризмом і злочинністю в країні.

«Коли, наприклад, на якихось заходах на Майдані ставлять «рамки», завжди знаходяться люди, які обурюються, що їх оглядають. А потім, коли жодного теракту не відбувається, кажуть, що запобіжні заходи були зайвими. Але ніхто ж не заперечує проти перевірки багажу в аеропорту? Всі розуміють, що в цій ситуації перевірка проводиться для гарантування їхньої ж безпеки. Можна сказати, що ми зараз перебуваємо в тому ж самому літаку, де лояльність до однієї людини може створити небезпеку для інших. Тому що якщо одні люди будуть виконувати закон, а інші протестуватимуть, то нічим хорошим це не закінчиться», – сказав Бригинець.

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 рокиСлово і Діло згадало гучні вбивства і замаху не життя відомих чиновників, політиків і громадських діячів України, які відбулися за останні два роки.

Депутат закликав народ із розумінням ставитися до можливих обмежень прав і свобод, якщо вони спрямовані на боротьбу з тероризмом. «Українці звикли до широких свобод. І це добре. Але цими свободами, крім законослухняних людей, користуються також злочинці й терористи для здійснення своїх задумів. І нам потрібно вирішити, чим ми можемо поступитися, щоб давати більш ефективну відсіч терористам», – зазначив він.

Як відомо, 30 жовтня під Києвом розстріляли автомобіль, у якому перебувала боєць АТО Аміна Окуєва зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим. Окуєва загинула, а злочинців досі шукають. Кількома днями раніше, 25 жовтня, від вибуху, який стався біля телеканалу «Еспресо», постраждав народний депутат Ігор Мосійчук. Вибух згодом кваліфікували як теракт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: