Влада Зімбабве звинуватила очільника армії в державній зраді

Читать на русском
Правляча партія Зімбабве звинуватила командувача збройними силами в державній зраді після того, як до столиці стягнули військову техніку.

Правляча партія Зімбабве звинуватила командувача збройними силами в державній зраді після того, як до столиці стягнули військову техніку.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters, очолюваний президентом країни Робертом Мугабе Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт (ZANU-PF) заявив, що підтримує «верховенство політики над зброєю».

В партії зазначили, що заява командувача збройними силами Зімбабве Костянтина Чівенгі говорить про «зраду... підбурювання до державного перевороту».

Нагадаємо, що 14 листопада в околицях столиці Зімбабве Хараре очевидці помітили кілька підозрілих танків.

У Зімбабве напередодні розгорівся конфлікт між військовим блоком і 93-річним президентом Робертом Мугабе.

Мугабе минулого тижня звільнив віце-президента Еммерсона Мнангагва і звинуватив його в спробі захопити владу. Мнангагва довгий час вважали ймовірним наступником 93-річного Мугабе. За даними ЗМІ, на його посаду Мугабе має намір призначити власну дружину - Грейс Мугабе.

Командувач ЗС Зімбабве Костянтин Чівенга у відповідь пригрозив втрутитися, якщо керівництво країни продовжить кадрові чистки.

Раніше Зімбабве відновило друк власних грошей у зв'язку з нестачею американських доларів і південноафриканських рандів, які були платіжними засобами в країні з 2009 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: