В «Укрзалізниці» підрахували суму збитків від розкрадань

Читать на русском
З початку 2017 року залізниця України зазнала збитків від розкрадань на загальну суму 44 млн гривень.

З початку 2017 року залізниця України зазнала збитків від розкрадань на загальну суму 44 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», інформує «Слово і Діло».

НАБУ повідомило про підозру чотирьом керівникам філій «Укрзалізниці»Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом особам.

«Зловмисники викрадають кабель залізничної сигналізації та зв'язку, дросель-трансформатори, розбирають обладнання верхньої будови колії, через вандалізм страждають вікна пасажирських поїздів і лінзи світлофорів», - йдеться в повідомленні.

Для порівняння, в 2016 році цей показник склав понад 50 млн гривень, а в 2015-му - 35 млн гривень.

«На жаль, тільки 53% таких втручань класифікуються як злочини і лише незначна кількість таких правопорушень доходить до розгляду судовими інстанціями та прийняття відповідного рішення», - додали в держпідприємстві.

Як зазначила в компанії, в кінці вересня 2017 злочинці зрізали охоронні пристрої на шляхопроводі перегону Верхньодніпровськ - Верхівцеве на швидкісному ходу Інтерсіті + № 734/733 Київ - Покровський.

«Було демонтовано 80 метрів пристрою, який необхіден для безпечного проходу коліс потяга в разі сходу з рейок. Залізничники ліквідували пошкодження, проте в області вичерпуються всі резерви і можливості по відновленню наслідків злочинного вандалізму», - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, глава парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк вважає, що необхідно почати корпоратизацію ПАТ «Укрзалізниця», не підвищуючи вантажні тарифи в 2018 році, для залучення коштів на інвестиції компанії.

Раніше повідомлялося про те, що «Укрзалізниця» випустила власні акції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: