Як мажоритарники Чернівецької області виконують обіцянки щодо оборони країни?

Читать на русском

Наші аналітики розібралися, як виконують свої обіцянки у сфері національної безпеки і оборони депутати Чернівецької області, обрані за окремими виборчими округами. З'ясувалося, що на сьогодні з 19 обіцянок на цю тему вже виконані 8, а одна – провалена.

Загалом в області є 4 округи, за якими до парламенту пройшли мажоритарники, однак у нардепа від БПП Григорія Тимоша, обраного в Новоселиці, наразі не зафіксовано жодної обіцянки з цієї теми.

Водночас більш ніж половина обіцянок мажоритарників області щодо оборони країни належить керівнику фракції «Народного фронту» Максиму Бурбаку, який пройшов до Верховної Ради за 204-м округом у місті Хотин – за ним значаться 10 із 19 обіцянок, причому 4 з них депутат виконав, а одну – провалив.

В активі політика зараз виконані обіцянки підняти зарплату військовим, оновити стратегію національної безпеки України разом з обіцянками домогтися підвищення престижу військової служби та надати працівникам і керівникам ДФС статуси учасників бойових дій.

Єдина нереалізована обіцянка Бурбака стосується законопроекту щодо заходів із відновлення територіальної цілісності країни, який всупереч словам політика «представити найближчим часом» побачив світ лише в липні, причому був неофіційною версією.

Другим за кількістю виконаних обіцянок з оборонної тематики в області є депутат Микола Федорук (НФ), за яким значаться 3 виконаних обіцянки з 6. Так, він виконав свої обіцянки домогтися надання соцдопомоги учасникам бойових дій і разом з іншими членами «Народного фронту» голосував за нову військову доктрину та оновлення Стратегії нацбезпеки України.

Ще одну виконану обіцянку наші аналітики зафіксували за мажоритарником зі Сторожинецького окремого виборчого округу Іваном Рибаком (БПП), який справно голосував за цілий пакет законів щодо посилення державної підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: