Порошенко – друг, але влада дорожча: навіщо Гройсман взяв участь у з'їзді НФ

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Присутність Гройсмана, який пройшов від БПП, на з'їзді фракції НФ – це натяк Банковій, а точніше, оточенню президента й у першу чергу Кононенку, на те, що якщо олігарх думає, що він контролює голосування в парламенті, то Гройсмана має свою опору – НФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи виступ прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на з'їзді партії «Народний фронт».

«Незважаючи на те, що Гройсман – прем'єр від БПП, він готовий спиратися на НФ як на фракцію, що буде готова голосувати за його ініціативи», – констатував Якубін.

На його думку, малоймовірно, що Гройсмана зараз має президентські амбіції.

«Він радше розмірковує, як втриматися в прем'єрському кріслі. Хоча не виключено, що якщо його оточення ухвалить рішення, то він буде готовий діяти в такому напрямку. Не виключено, що Гройсман може пропонувати під час ребрендингу НФ, наприклад, свою «Вінницьку європейську стратегію». У питанні виборів, але лише планових, Гройсман може розглядати об'єднання з НФ у новому форматі», – додав політолог.

Яценюк vs. Гройсман: чий Кабмін встиг більше за перший рік роботи?У день річниці роботи уряду Володимир Гройсмана «Слово і Діло» показало, як відрізняється відповідальність чинного Кабінету міністрів від відповідальності його попередників – другого уряду Арсенія Яценюка.

Він уточнив, що це буде вже не «Народний фронт».

«У Гройсмана дуже хороші відносини з президентом, але в нього є загострення й проблеми з оточенням президента. Це свого роду конфлікт поколінь – стара й нова гвардії. Стара гвардія президента – той самий Кононенко, Луценко – бачать Гройсмана конкурентом, а він вважає, що вони постійно намагаються тримати його в тіні, звужуючи можливості впливу», – резюмував Олексій Якубін.

За даними «Слова і Діла», в досьє у Володимира Гройсмана 444 обіцянки, більшість з яких (211) він виконав. Повний список обіцянок – за посиланням.

Скільки обіцянок за рік встигли роздати й виконати міністри під керівництвом Яценюка та чи вдалося підлеглим Гройсмана перевершити попередників, читайте в матеріалі «Яценюк vs. Гройсман. Чий Кабмін встиг більше за перший рік роботи?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: