Прем'єр Британії звинуватила Путіна в шпигунстві

Читать на русском
Міцне економічне партнерство Великобританії і ЄС стане бастіоном проти спроб Росії порушити порядок в Європі, сказала британський прем'єр.

Російська влада втручається у вибори інших держав і здійснює кібершпіонаж.

Про це британський прем'єр Тереза ​​Мей заявила під час виступу на банкеті лорд-мера Лондонського Сіті, передає ВВС, пише «Слово і Діло».

За її словами, уряд Володимира Путіна намагається «підірвати вільні суспільства».

Голова британського уряду заявила, що Москва поширює фейкові новини, щоб «посіяти розбрат на Заході». За словами Терези Мей, Лондон не хоче «вічної конфронтації» з Росією, але Британія захищатиме свої інтереси.

Звільнення ОРДЛО: що може змусити Путіна віддати Донбас у 2018 роціУкраїнська сторона готує законодавчі ініціативи щодо реінтеграції Донбасу та сподівається на миротворців. Тим часом в РФ готуються до виборів, а Захід шукає важелі тиску на Росію. Чи буде просування в питанні Донбасу, розповіли експерти.

Під час своєї великої зовнішньополітичної мови в Mansion House в Лондоні, Мей зазначила, що у неї «дуже просте повідомлення» для президента Путіна. Вона заявила, що він має обрати «інший шлях», який буде відрізнятися від того, яким йшла Росія останнім часом, анексувавши Крим, почавши конфлікт в Україні та організувавши кібератаки на уряди і парламенти в Європі.

Росія могла б стати цінним партнером Заходу, якщо вона буде «грати за правилами», заявила прем'єр-міністр.

«Росія неодноразово порушувала національне повітряний простір кількох європейських країн і проводила цілеспрямовану кампанію кібершпіонажу і розколу», - зазначила Мей.

За її словами, Росія вдавалася до хакерських атак на міністерство оборони Данії і бундестаг.

«Ми знаємо, чого ви хочете, і у вас нічого не вийде. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, вільне і відкрите суспільство і прихильність західних країн альянсів, які нас пов'язують», - підкреслила британський прем'єр.

За словами Терези Мей, Британія залишає ЄС і зберігає повну прихильність НАТО, але прагне укласти угоду по Brexit, яка «зміцнить ліберальні цінності». Міцне економічне партнерство Великобританії і ЄС стане бастіоном проти спроб Росії порушити порядок в Європі, сказала британський прем'єр.

«Ми вдамося до необхідних заходів, щоб протидіяти російській діяльності», - заявила Мей.

«Але це не ті відносини з Росією, яких ми прагнемо. Ми не хочемо повертатися до холодної війни або перебувати в стані постійної конфронтації», - додала британський прем'єр.

Також Мей зазначила, що Росія, як постійний член Ради Безпеки ООН, здатна відігравати важливу роль у сприянні міжнародній стабільності. Вона сподівається, що коли-небудь Росія вибере інший шлях, але поки вона цього не зробила.

Раніше голова МЗС Британії закликав продовжувати тиск на Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: