Британські депутати готові відправити Мей у відставку

Читать на русском
Депутати палати громад від Консервативної партії Великобританії висловили недовіру прем'єр-міністру країни Терезі Мей через те, що вона нібито затягується процес Brexit.

Депутати палати громад від Консервативної партії Великобританії висловили недовіру прем'єр-міністру країни Терезі Мей через те, що вона нібито затягує процес Brexit.

За даними The Times, відповідний лист підписали сорок депутатів, які вказують на відсутність чіткої позиції прем'єра з принципових питань, пише «Слово і Діло».

У той же час лідер британської опозиції Джеремі Корбін вирішив висунути Мей ультиматум, що звучить, як «керуй або йди», оскільки вона «перебуває при владі офіційно, але не на практиці».

При цьому число незадоволених становить лише 8% від загального числа фракції в нижній палаті парламенту, а для запуску процедури перевиборів і можливої ​​заміни прем'єр-міністра потрібно підписи ще восьми парламентарів.

Раніше учасники переговорів з боку ЄС пригрозили заблокувати переговори про торгівлю до березня, якщо Великобританія відмовиться погодити закон про вихід з його складу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: