ЗМІ: Королева Великої Британії інвестувала в офшори

Читать на русском
Королева Великої Британії інвестувала в офшори близько 13 мільйонів доларів. У фонди на Кайманових островах і на Бермудах вкладало Герцогство ланкастерських.

Королева Великої Британії Єлизавета II інвестувала в офшори близько 13 мільйонів доларів. У фонди на Кайманових островах і на Бермудах вкладало Герцогство ланкастерських.

Про це йдеться в документах Paradise Papers, оприлюднених журналістами, передає «Слово і Дело» з посиланням на ВВС.

Повідомляється, що в фонди на Кайманових островах і на Бермудах вкладало Герцогство ланкастерских, яке забезпечує королеву доходами й управляє інвестиціями в межах її приватної власності в 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Крім того, наголошується, що в цих інвестиціях немає нічого незаконного, як і немає жодних свідоцтв, що королева не платить податки. Однак може виникнути питання, чи варто монарху інвестувати в офшори.

Незначні інвестиції королеви виявлені в лізингову компанію BrightHouse, яку звинувачували в набутті на бідних, а також компанію Threshers – мережу британських магазинів, що збанкрутувала, заборгувавши 17,5 мільйонів фунтів податків і залишивши без роботи 6 тисяч осіб.

Герцогство заявило, що воно не причетне до рішень, ухвалених фондами, й немає жодних свідоцтв того, що королева також мала будь-які відомості про окремі інвестиції, зроблені від її імені.

Нагадаємо, раніше ЗМІ обнародували новину про таємну доньку принцеси Діани. Букінгемський палац визнав проведення клінічного тесту Діани, проте якісь інші подробиці не повідомлялися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: