Мер Дніпра вимагає від НАБУ об'єктивного розслідування скандальних забудов

Читать на русском
Дії НАБУ Філатов назвав божевільною фантасмагорією й закликав відомство провести перевірку всіх без винятку учасників скандальної справи.

Міський голова Дніпра Борис Філатов звернувся до керівника Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з проханням провести об'єктивне розслідування незаконних забудов, які в Дніпрі ведуть скандально відомі брати Каснери.

Офіційне звернення Філатова оприлюднила прес-служба міської ради Дніпра, передає «Слово і Діло».

«Перевірте, будь ласка, законність не лише моїх дій і працівників мерії, а також і братів Каснерів, корумпованих суддів, нотаріусів, що засвідчують документи, яких не існує, й дивні, м'яко кажучи, дії ваших підлеглих, які фактично стали на захист незаконних забудовників, що знищують наше місто. Навіть якщо ваші працівники в інтересах братів Каснерів пред'являть мені підозру, я все одно боротимуся за Дніпро проти негідників, які спотворюють моє місто», – написав мер Дніпра в Facebook.

Найзухвалішим, за його словами, прикладом свавілля братів Каснерів є будівля за адресою вул. Володимира Великого, 13б (колишня Плеханова), більш відома як «Каракатиця на Плеханова». Вона розташована впритул до місцевої спортивної школи, а саме будівництво проводили вночі.

Як пояснили в прес-службі, цю справу правоохоронці вивчають понад рік. Мерія Дніпра рішенням сесії визнала недобудову в центрі міста власністю територіальної громади й передала будівлю на баланс одного з комунальних підприємств. Багатоповерхівку планували або реконструювати для проживання малозабезпечених містян, або взагалі знести.

Нині працівники НАБУ, за звинуваченням одного з родичів братів Каснерів, інкримінують працівникам Дніпровської мерії нібито рейдерське захоплення майна.

«Працівники НАБУ прийшли до мерії й тепер допитують працівників міськради, звинувачуючи їх у рейдерському захопленні чужого майна. Свекор Каснера, пенсіонер 70-ти років на прізвище Прокоф'єв, «власник» 14-поверхової недобудови в центрі Дніпра, написав заяву до НАБУ і її взяли до провадження», – зазначив Філатов у своєму зверненні.

Дії НАБУ Філатов назвав божевільною фантасмагорією й закликав відомство провести перевірку всіх без винятку учасників скандальної справи.

Раніше в Дніпрі поновилися роботи з будівництва метрополітену.

Водночас народний депутат Дмитро Білоцерковець, який також є радником мера Києва, не виконав обіцянку зареєструвати у Верховній Раді законопроект, що посилює відповідальність за незаконну забудову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: