Посилення відповідальності за незаконну забудову: у Раді зачекалися законопроекту Білоцерковця

Читать на русском
Депутат ніяк не може розібратися з незаконною забудовою в Києві: навіть пообіцяв зареєструвати законопроект, але минуло вже півроку, а його все немає.
Дмитро БілоцерковецьФото з відкритих джерел

Народний депутат Дмитро Білоцерковець, який також є радником мера Києва, не виконав обіцянку зареєструвати у Верховній Раді законопроект, що посилює відповідальність за незаконну забудову.

Такий висновок «Слово і Діло» зробило через 7 місяців після того, як Білоцерковець озвучив дану обіцянку.

17 квітня в ефірі одного з національних телеканалів він сказав: «Це досить актуальна тема – проблема незаконного будівництва в Києві. Воно багато в чому відбувається через те, що незаконними будівництвами в замовника займаються, по суті, підприємства-нулівки, в яких дуже низький статутний капітал. А підрядники просто на підставі контракту риють котлован й займаються незаконним будівництвом. Якщо підвищити відповідальність підрядника на рівні замовника, то ця ситуація щодо незаконних будівництв у Києві буде змінена. Я це розумію й готую, в тому числі, такий законопроект».

Однак аналітики «Слова і Діла», що з квітня до листопада моніторили список законопроектів, поданих Білоцерковцем, нічого схожого так і не виявили. Тож обіцянка вирушає до розділу «не виконано».

Загалом у досьє Білоцерковця 24 зобов'язання, 8 з яких він виконав. У рейтингу відповідальності парламенту він на 193-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: