У Дніпрі поновилися роботи з будівництва метрополітену

Читать на русском
Увечері в четвер вперше за 20 років провели експериментальний вибух породи. На основі цього експерименту будуть розраховуватися способи вибуху породи на всі протяжності майбутньої гілки метрополітену.

У Дніпрі поновилися практичні роботи з будівництва метрополітену.

Про це повідомили в прес-службі мерії Дніпра, передає «Слово і Діло».

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов пообіцяв відновити муніципальний електротранспорт в ДніпріСказано 18 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Увечері в четвер, 15 червня, метробудівці провели експериментальний вибух грунту. На основі цього експерименту будуть розраховуватися способи вибуху породи на все протяжності майбутньої гілки метрополітену.

Суть в тому, щоб не пошкодити будівлі, розташовані на поверхні в районі будівництва. Найближчим часом будуть проведені ще 2 пробних вибухи і почнуться активні роботи з будівництва метрополітену.

Роботи по будівництву нової лінії і трьох станцій планується завершити у 2021 році.

Як повідомлялося, під час робочої поїздки в Дніпро 27 лютого президент України Петро Порошенко відвідав будмайданчик метрополітену. Він зазначив, що для будівництва метро що з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком було укладено кредитні угоди на загальну суму понад 300 млн євро.

Як повідомлялося, про старт проекту з будівництва метро мер Дніпра Борис Філатов заявляв ще влітку 2016 року. За його словами, реалізовувати проект буде французька інжинірингова компанія Egis і «Київметробуд».

Метрополітен в Дніпрі був відкритий в 1995 році. Він налічує 6 станцій, розташованих на одній лінії. Довжина її становить 7,1 км, час поїздки з кінця в кінець - 12 хвилин. Інтервал руху: 7-20 хвилин. При цьому даний вид транспорту в місті не користується особливою популярністю.

Раніше в метрополітені повідомили, коли приберуть заборонену георгіївську стрічку на станції «Героїв Дніпра».   Нагадаємо, у Кличка пообіцяли до кінця року відремонтувати ще одну станцію метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: