Як виплачувалася матеріальна допомога переселенцям в жовтні?

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виплачується матеріальна допомога внутрішнім переселенцям: сьогодні наші аналітики вирішили порівняти, скільки платили переселенцям в жовтні 2017 і 2016 років.

В цілому в жовтні цього року переселенцям виплатили 222,9 мільйона гривень, що на 33,6 мільйонів менше, ніж в жовтні минулого року.

При цьому п'ятірка областей-лідерів за обсягами виплат за рік не змінилася – на першому місці лишається Донецька область, в якій за минулий місяць виплатили 58 мільйонів гривень – на 2,9 мільйона менше показника минулого року.

Друге місце тримає столиця: в Києві виплати переселенцям за жовтень склали майже 29,9 мільйонів гривень – на 8,8 мільйона менше жовтня 2016-го.

Третє місце по виплатах утримує Харківська область, в якій допомога внутрішньо переміщеним особам склала 27,8 мільйонів гривень, що на 4,7 мільйона менше торішнього показника.

Четверте і п'яте місця за обсягом виплат посідають Дніпропетровська та Луганська області. У них в цьому році переселенці отримали 17,4 і 17,3 мільйона гривень відповідно, причому матдопомогу в Дніпропетровській області зменшилася на 3,6 мільйона, а в Луганській вони знизилися на 2,7 мільйона гривень.

Детальніше про те, як платили матеріальну допомогу вимушеним переселенцям – на інфографіці.

Нагадаємо, за даними Міністерства соціальної політики, на початку листопада кількість зареєстрованих вимушених переселенців в Україні склала 1,5 мільйона людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: