Коломойський подав нові позови проти НБУ

Читать на русском
Печерський райсуд Києва в вересні почав розглядати ще дві справи за позовами Ігоря Коломойського в НБУ і Приватбанк - про розірвання договору поруки.

Печерський райсуд Києва в вересні почав розглядати ще дві справи за позовами Ігоря Коломойського в НБУ і Приватбанк - про розірвання договору поруки (№757/53518/17-ц) і про визнання недійсним договору поруки (№757/53618/17-ц).

Про це свідчать матеріали суду, передає Finbalance, пише «Слово і Діло».

У червні суд в рамках справи №757/32503/17-ц почав розглядати позов Коломойського в НБУ і Приватбанку про розірвання договору поруки.

Прес-служба Приватбанку повідомляла, що погашені їм в 1-м півріччі 5,3 млрд грн кредитів рефінансування (в результаті чого борг перед НБУ зменшився до 12,7 млрд грн) - це позики, що залучаються в Нацбанку ще до націоналізації.

НБУ, ГПУ та інші проти Коломойського: пошук і покарання винних за банкрутство ПриватБанкуКандидат економічних наук оцінив рішення Генпрокуратури відкрити кримінальну справу проти колишнього керівництва ПриватБанку.

Приватбанк проводив погашення рефінансування в першому півріччі за рахунок монетизації ОВДП 12.01.2017 на суму 1,4 млрд грн, а також за рахунок коштів, залучених на ринку ресурсів і власних коштів. Стягнення на предмет застави з боку НБУ не проводилося.

Формально відбулося скорочення зобов'язань Коломойського (за поручительством, наданим для Нацбанку за кредитами рефінансування, - ред.), але тільки за тими договорами, за якими заставою за зазначеними кредитами був портфель карткових кредитів клієнтів Приватбанку (виключаючи пов'язаних осіб і клієнтів, які проживають в зоні проведення АТО), тобто зобов'язання самого банку.

«Порука Коломойського на момент націоналізації і зараз покриває 100% зобов'язань Приватбанку перед НБУ», - резюмували в ПриватБанку.

У банку підкреслили, що вартість активів, внесених в заставу НБУ, за оцінкою департаменту управління ризиками НБУ на 01.04.2017, склала 21,9 млрд грн, що «повністю, а також з урахуванням коригуючих коефіцієнтів, покриває зобов'язання Приватбанку».

Нагадаємо, суд заарештував зерновий термінал Коломойського.

Відзначимо, Коломойський планує відсудити 9 мільярдів у ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: