Аваков прокоментував зміни в ПДР

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив на необхідності реформування Правил дорожнього руху (ПДР) в Україні для того, щоб збільшити рівень безпеки на дорогах країни.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив на необхідності реформування Правил дорожнього руху в Україні для того, щоб збільшити рівень безпеки на дорогах країни.

Про це повідомляє прес-служба МВС України, пише «Слово і Діло».

Пішоходи не знають ПДР: настав час учити людей виживанню на вулицях, а не в лісіГендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів пояснив, які норми ПДР потрібно змінити.

Згідно з повідомленням, міністр висловив упевненість, що завдяки обмеженню швидкості, відеоспостереження та іншим заходам щодо підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху вже через рік значно знизиться смертність на дорогах.

«Як водієві, мені хочеться їздити без великої кількості обмежень. Але факти - річ уперта. І якщо між 60 км/год і 50 км/год перебувають 80% загиблих, то у мене немає сумніву: потрібно робити обмеження в 50 км/год», - розповів Аваков, пояснюючи рішення про зниження швидкості в населених пунктах, які є в переліку змін щодо дотримання Правил дорожнього руху, розроблених в МВС.

«У нас на дорогах гине в чотири рази більше людей, ніж в АТО - це нонсенс», - зазначив глава МВС.

«_Має значення якість доріг - якість покриття, розмітки, регулювання. Це все окремий напрямок розвитку. І є спеціальна програма, якою займається Міністерство транспорту___», - повідомив Аваков.

Міністр також додав, що зміни повинні відбуватися не тільки в цьому напрямку, або в Нацполіції, але і у всьому українському суспільстві.

Нагадаємо, МВС навчатиме правилам дорожнього руху няшними картинками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: