Порошенко і Гройсман привітали поляків з Днем незалежності

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали поляків із Днем незалежності Польщі.

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали поляків із Днем незалежності Польщі.

Відповідні привітання українські лідери опублікували на своїх сторінках у соціальних мережах, пише «Слово і Діло».

«Наші народи багато що об'єднує, і я впевнений, що ми і надалі будемо залишатися справжніми друзями та надійними партнерами, завжди готовими підставити один одному плече»,– написав Гройсман у Twitter.

Раніше повідомлялося про напруженість у відносинах між Україною і Польщею. Зазначалося, що міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни. За неофіційними даними, в цьому списку буде і голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він вже прокоментував це повідомлення, заявивши, що «Польща зазвучала в унісон з авторитарною Росією».

Нагадаємо, 7 листопада президент Польщі закликав українського колегу Петра Порошенка і прем'єра Володимира Гройсмана не призначати на керівні посади людей з антипольськими поглядами. У свою чергу в МЗС України заявили, що в Україні немає політиків з антипольськими поглядами.

8 листопада стало відомо, що президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшій ескалації напруженості між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: