Карпюк і Клих підписали документи для подачі до ЄСПЛ

Читать на русском
В МЗС стверджують, що Карпюк і Клих підписали документи для звернення до Європейського суду з прав людини.
Микола КарпюкФото: 112.ua

Незаконно засуджені на території Російської Федерації громадяни України Микола Карпюк та Станіслав Клих підписали документи для подачі позову до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

Беца зазначила, що 16 листопада посадові особи українського консульства в Ростові-на-Дону зустрілися з українськими політичними в'язнями Миколою Карпюком і Станіславом Клихом, що утримуються в СІЗО Грозного. «В ході зустрічі Карпюк і Клих підписали необхідні документи, які будуть передані для підготовки позову до ЄСПЛ», – зазначила вона.

Українського політв'язня Коломійця етапували з Криму в РосіюЗа словами дружини засудженого в Криму учасника Євромайдану Андрія Коломійця, поки що його везуть у Краснодар.

Представниця МЗС підкреслила, що стан здоров'я Клиха викликає побоювання. За її словами, в нього спостерігаються серйозні психічні розлади. «Він у пригніченому морально-психологічному стані, продовжують з'являтися в нього деякі (психічні – ред.) розлади, що проявляється в деяких його неоднозначних висловлюваннях і поведінці», – додала Беца, зазначивши, що зовнішньополітичне відомство вживає всіх необхідних заходів для звільнення незаконно ув'язнених громадян України.

Як відомо, 26 жовтня вирок, винесений Клиху й Карпюку, згідно з яким вони мають бути позбавлені волі на 22,5 і 20 років, був визнаний Верховним судом РФ незаконним. Їх звинувачують в участі в Першій чеченській війні.

Раніше український МЗС закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію заради звільнення українських політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: