Петренко: Мін’юст має змогу відстежувати та фіксувати порушення прав людини з боку посадовців

Читать на русском
Петренко наголосив на неприпустимості перебування на посадах тих посадовців, у відомствах яких фіксуються випадки порушень прав людей.

Міністерство юстиції має змогу відстежувати й фіксувати порушення прав людини з боку представників державної влади та притягувати їх до відповідальності.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«Посадовці, які порушують права українців, мають нести відповідальність. Саме тому ми наразі перебуваємо на новому етапі розвитку системи безоплатної правової допомоги ... Це фіксація тих системних порушень, які є і в судовій системі, і в правоохоронній системі, і в органах державної влади. І є реагування з боку держави, уряду та президента на ці порушення з конкретними звільненнями, з конкретним притягненням до відповідальності конкретних посадовців», – зазначив він.

Петренко наголосив на неприпустимості перебування на посадах тих посадовців, у відомствах яких фіксуються випадки порушень прав людей.

«Коли в конкретній області фіксуємо десятки випадків порушення прав людини з боку чи то представників Держгеокадастру, працівників податкової інспекції, й ці особи перебувають на своїх посадах – це неприпустимо», – відзначив Петренко.

Нагадаємо, у вересні в Мін’юсті запустили онлайн-платформу «Я маю право!».

Також повідомлялося, що Україна подала до СОТ черговий позов проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: