НАТО збільшить командну структуру через дії Росії

Читать на русском
НАТО має намір створити два нові командування, щоб покращити спротив загрозі, що надходить від Росії.

НАТО має намір створити два нові командування, щоб покращити спротив загрозі, що надходить від Росії.

Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ напередодні засідання міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі, повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Командування опікуватимуться захистом основних судноплавних шляхів в Атлантиці задля покращення сполучення між Північною Америкою та Європою, заявив Столтенберґ.

Командну структуру НАТО було зменшено протягом останніх років з метою скорочення витрат та посилення ефективності.

Покращення пересування військ всередині Європи є відповіддю на занепокоєння стосовно здатності НАТО достатньо швидко реагувати.

«Наша здатність переміщувати війська є ключовою задля стримування та колективної оборони. Йдеться на тільки про командування. Ми також маємо забезпечити, щоб дороги та мости були достатньо міцні, щоб ними могли пересуватись наші найбільші машини, а залізниці обладнані для швидкого розгортання танків та важкого озброєння», – наголосив Столтенберґ.

Міністр оборони США Джеймс Маттіс приєднається до решти міністрів оборони в середу та четвер, щоб прийняти рішення про створення нового Північноатлантичного командування, а також командування з логістики, яке б забезпечило швидке пересування військ Європою.

Раніше повідомлялося, що НАТО збільшить число військових в Афганістані.

Також Столтенберг назвав причину розбіжностей між НАТО і РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: