У БПП назвали важливу умову ухвалення законопроекту про приватизацію

Читать на русском
У БПП розповіли, що потрібно зробити для затвердження Радою урядового законопроекту про приватизацію.

У «Блоці Петра Порошенка» вимагають виключити зі списку об'єктів, що підлягають приватизації, стратегічні підприємства.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат Олександр Бригинець (БПП), називаючи умови, за яких законопроект «Про приватизацію державного майна» буде ухвалений у другому читанні.

За словами депутата, за підсумками першого читання є всього одна принципова пропозиція до законопроекту: зробити так, щоб стратегічні підприємства не потрапили в список приватизації.

Проект закону про приватизацію: як голосував парламентПоказуємо, як у парламенті голосували за закон про приватизацію держпідприємств у першому читанні.

«І це абсолютно зрозумілапропозицію, тут все його поділяють. Стратегічні підприємства, навіть якщо вони збиткові, повинні бути в держвласності. Тому що від цього залежить розвиток держави», – сказав Бригинець.

Як зазначив народний депутат, можливі дискусії щодо того, хто повинен визначати, чи є те чи інше підприємство стратегічним, а також які критерії цього визначення.

«Я думаю, що це повинна вирішувати Верховна Рада. Можливо, в парламенті є різні бачення щодо того, що таке стратегічне підприємство. Як на мене, це таке підприємство, від якого залежить життя і діяльність держави. А підприємство, яке виготовляє горілку, не є стратегічним. Навіть якщо воно дуже прибуткове», – пояснив Бригинець.

За його словами, якщо ці проблеми будуть врегульовані, то проблем з ухваленням законопроекту не виникне. Всі ж інші підприємства, які не будуть визнані стратегічними, мають бути продані, зазначив Бригинець.

Нагадаємо, 9 листопада Верховна Рада затвердила в першому читанні законопроект № 7066 «Про приватизацію державного майна» . «За» це рішення проголосували 258 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: