Справа сина Авакова: АП порушила неписане правило політики не чіпати дітей і сім'ї

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Є припущення, що в «Народом фронті» в принципі не проти проголосувати за закон про імпічмент президента, особливо, якщо врахувати що виконувачем обов'язків може стати Андрій Парубій. Не виключено, що навіть деякі представники БПП можуть підтримати цю ініціативу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородній, передає «Слово і Діло».

«Банкова або хтось за спиною Порошенка переграли наїздом на сина Авакова. Порушене неписане правило української політики дітей і сім'ї не чіпати. Це правило працювало, навіть коли «регіонали» були при владі. Наприклад, коли «видатний» опозиціонер сидів у в'язниці за Януковича, то бізнес його дружини в принципі ніхто не чіпав і навіть дали продати. Тепер не в першої, але й не в другої людини держави – Авакова – сина, по суті, взяли в заручники, що викликає низку питань», – зазначив Загородній.

«На відеозаписі про рюкзаки немає обговорення конкретно корупційної складової: хто, кому, куди й скільки, щоб можна було визначити збиток», – уточнив він.

Експерт не виключив, що почалася своєрідна гра на вибування.

Він припустив, що ситуація може завершитися або достроковими парламентськими, або достроковими президентськими виборами.

«Рюкзаки Авакова»: як завершиться справа та в чому дилема для НАБУУкраїнські антикорупційні органи проявляють наразі серйозну активність. Але чи не є вона вибірковою? Що засвідчила справа проти сина Авакова, міркували експерти.

«З огляду на теоретичну заяву про розпад коаліції, якої давно немає, й те, що підписувати закон про імпічмент має одна й та сама людина – Парубій від НФ, є припущення, що друге він зробить із більшим задоволенням, аніж перше», – підкреслив політтехнолог.

«До того ж біля ВР вже є «група підтримки», а точніше, соратники Саакашвілі, які вже висунули вимогу щодо закону «Про імпічмент президента», – резюмував Тарас Загородний.

Раніше у ВР зареєстрували постанову про відставку Авакова, але голосів за його звільнення не знайшлося. Тим часом активісти під ВР вимагають імпічменту президента, а напередодні була подана відповідна петиція.

Сам голова МВС запевняє, що конфлікту з президентом у нього немає. Перелік обіцянок Арсена Авакова – за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» розповідало, як конфлікт «Порошенко-Аваков» позначиться на долі коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: