Закон про імпічмент президента: в парламенті оцінили шанси на ухвалення

Читать на русском
Дерев'янко запевняє, що його законопроект про імпічмент не спрямований конкретно проти Порошенка, а є інструментом демократичного впливу.
Юрій Дерев'янкоФото з відкритих джерел

Автор законопроекту про імпічмент президента Юрій Дерев'янко заявив, що його законодавча ініціатива не спрямована проти чинного глави держави.

«Просто потрібні правила і для наступного глави держави, і для тих, хто буде обраний через багато років», – пояснив «Слову і Ділу» народний депутат.

Нагадаємо, Дерев'янко зареєстрував законопроект «Про Президента України та порядок припинення його повноважень». За словами автора, в документі розписаний порядок припинення повноважень президента у випадках, передбачених Конституцією.

Однак у даний момент процедура імпічменту в законодавстві не прописана. Тому Дерев'янко переконаний, що документ знайде підтримку в парламенті: «Я впевнений, що шанси на ухвалення документа досить високі. Тому що процедура імпічменту, виписана в проекті, – абсолютно демократичний механізм, який повинен бути присутній у законодавстві. Чи буде цей механізм застосовуватися – залежить уже від діяльності самого президента».

Разом з тим, за словами народного депутата, більш конкретно оцінювати рівень підтримки можна буде після початку обговорення проекту. «Ми його подамо, почнемо обговорювати і з громадськістю, і з колегами по парламенту. І тоді вже позиція всіх депутатів буде зрозуміліша», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше про необхідність затвердження закону, що регулює процедуру імпічменту президента, заявляли представники опозиційних фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч». Також у «Радикальній партії» заявили, що підтримають проект щодо обмеження недоторканності депутатів лише в тому випадку, якщо паралельно буде затверджений закон про імпічмент.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: