Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенченко пообіцяв продовжувати другий етап блокади на Донбасі

28 серпня 2017 року народний Семен Семенченко пообіцяв, що якщо до моменту підготовки другого етапу блокади почнеться прохід поїздів з окупантами, то вони будуть зупинені негайно.(відео -8:21).
Архів
Сказано 28 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/telekanalZIK/videos/1578366142224236/
  • https://www.facebook.com/dostali.hvatit/videos/1644688105565957/
  • https://youtu.be/O0hh71tJ3j0?t=43m44s
  • https://kp.ua/politics/603882-semen-semenchenko-ya-za-to-chtoby-vse-kto-razvorovyval-hosudarstvo-okazalys-s-kailom-na-katorhe
  • https://youtu.be/mM9HG_rtAhk?t=1m36s
  • https://samopomich.ua/blokada-torgivli-na-krovi-u-zapytannyah-vidpovidyah/

Результат

22 вересня 2017 року народний депутат України Семен Семенченко розповів щодо підготовки до другого етапу залізничної блокади: блокада розпочнеться відразу як буде повна готовність.Зараз зроблені бази уздовж кордону з РФ, проведена організаційна робота, робота з волонтерами. (Відео 43:41, 45:58).

21 березня 2018 року народний депутат України Семен Семенченко в інтерв'ю повідомив, про результати та користь від блокади залізничних шляхів. Депутат розповів, що майже наполовину зменшилася залежність від вугілля з окупованих територій. Державні ТЕЦ за рік переведені на вугілля марки "Г", що добувається на підконтрольній Україні території. Частина антрациту, який не вдалося замістити маркою "Г", поки ще завозиться з США. Тобто не фінансується бюджет окупантів, а гроші йдуть країні-союзнику. Після переведення всіх ТЕЦ на вугілля марки "Г" нам взагалі не потрібно буде купувати вугілля в інших країнах. Ні в США, ніде. Перестали працювати підприємства на окупованій території, які належали проросійським олігархам або російським підприємцям. Припинився безкоштовний відпуск води, електроенергії, газу на територію, де Росія ввела свої адміністрації. Адже це мільярди гривень, які українці платили зі своєї кишені. У меншій мірі розвивається корупція чиновників, тому що одна справа - дрібна контрабанда, інше - коли деякі працівники СБУ, прокурори, поліціянти з Донецької області бачать, скільки заробляють начальники, а деякі і самі беруть участь в цих схемах. А також, солдати, які сидять в окопах, де гинуть їхні товариші, не бачать цих ганебних низок ешелонів, якими торгують з ворогом.

4 липня 2018 року народний депутат України Семен Семенченко заявив в коментарі журналістці "Слово і Діло": "Наші сили розсмикані під атаками, більше 15 наших бійців знаходяться під слідством і атакою, і коли ми їх звільнимо - атакуємо 2-м етапом блокади Донбасу. Якщо Ви - громадяни України нам допоможете, то думаю в 2018 році встигнемо атакувати (ред). (Відео 01: 34).

Станом на лютий 2019 року в Україні не було прецеденту для продовження проведення акцій зупинки залізничного сполучення з окупованими територіями за участю Семенченка.

Це означає недопущення переміщення вантажів, торгівлю з окупаційним режимом і, як наслідок – економічну підтримку окупанта.

Таким чином, обіцянка Семена Семенченка буде перенесена до розділу "архів".