Зустріч Трампа з Путіним: за що торгуватимуться лідери країн

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

Трамп навіть не приховував, що основне, що йому потрібно, – вирішити питання КНДР. Отже, всі питання, які йдуть за списком нижче, можуть бути компромісними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, оцінюючи заплановану зустріч президента США з керівництвом РФ.

«США необхідно примусити Північну Корею до роззброєння, потрібна допомога РФ у діалозі з Китаєм із цього приводу, оскільки найбільший вплив на Північну Корею має Китай, який може все що завгодно обіцяти США, але робитиме по-своєму. З РФ у Китаю більш відкрите та конструктивне співробітництво», – зазначив Мішин.

На його переконання, Трампу потрібно, щоб Росія зіграла свою роль у діалозі з Китаєм і тиску на Північну Корею.

Друге питання – сирійська криза, а лише потім – Україна, додав він.

«Якраз щодо Сирії та України в обмін на КНДР вже не виключені компроміси й торги», – припустив експерт.

Миротворці на Донбасі: скільки часу лишилося у ПутінаНещодавні події показали, що США дотискатимуть Росію шляхом запровадження санкцій, а можливість передачі нашій країні так званої летальної зброї поки розглядається як запасний варіант.

«РФ має свої позиції. Вони не готові йти на те, що озвучував Волкер в Україні. Це й буде тією крайньою точкою, від якої йтиме діалог. Щодо питання миротворців і примусу України до виконання політичної частини Мінських угод будуть дискусії. Щодо складу місії – також. Наприклад, навіть якщо це будуть білоруси й казахи, то в штабах все одно перебуватимуть російські офіцери. Бронетранспортерів саме з російських військових частин не буде, як і пересічних підрозділів, але навіть якщо будуть лише штабні офіцери, що може бути компромісом, для нас – різниці жодної», – пояснив фахівець.

За його словами, невипадково влада зараз веде інформаційну політику з приводу того, що до 17 числа потрібно швидко проголосувати за законопроект про реінтеграцію Донбасу.

«Можливо, ми вже йдемо на якісь поступки, які сьогодні ще не є очевидними», – підкреслив Мішин.

«Все, що зараз відбувається, дає сигнал про те, що світ остаточно перестав бути україноцентричним», – резюмував Андрій Мішин.

Раніше в Білому домі анонсували, що однією з тем переговорів двох лідерів буде врегулювання ситуації на Донбасі.

Планується, що Трамп і Путін можуть зустрітися на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), який проходить у В'єтнамі з 6 до 11 листопада

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: