Президентські офшори: хто зіграє проти Порошенка та чи будуть наслідки

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Потрібно розуміти, як будується рейтинг президента. Є люди, які апріорі голосують за владу за будь-яких обставин, їх зазвичай 3-4%. Є другий аспект – ті, хто голосує за вертикаллю, тобто їх змушує адмінресурс. Це ще 3-4%. Далі – ті, хто вірить у Порошенка, в той інформаційний посил, що він є лідером на міжнародній арені. Отже, його рейтинг становить близько 10%.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог Катерина Одарченко, оцінюючи новий виток скандалу навколо офшорів президента України.

«Офшорний скандал наразі навряд чи вплине на орієнтовний президентський рейтинг 10%. По-перше, він базується на вищезгаданих речах, а по-друге, люди, на жаль, не настільки заглиблюються в тему, що таке офшори, чому це погано для публічного політика. Тут уже питання в тому, наскільки команди Саакашвілі та, напевно, навіть більшою мірою Тимошенко скористаються ситуацією й зможуть розповісти в звичній манері, що це таке, як працює та чому погано», – зазначила Одарченко.

Дуже важливо розуміти, чи буде ситуація розігруватися до теми імпічменту, підкреслила політтехнолог.

«Якраз тема імпічменту є цікавою. Поки що до кінця вона не прокомунікована в суспільстві, але може бути досить токсичною», – додала вона.

Це вже не перша хвиля з приводу офшорних рахунків президента, й вона не зовсім ефективно працює, уточнила експерт.

При цьому, на її думку, єдиною, хто може не просто повернутися до теми імпічменту, але й «добити» її, є лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що після обрання його Президентом перекриє всі офшориСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Але й тема імпічменту має бути подана у зрозумілій формі. Сама по собі ця тема не дуже зрозуміла людям, але в ключі права відкликати депутатів, президента, проводити референдуми, виявляти недовіру президенту посил цілком зрозумілий», – резюмувала Катерина Одарченко.

Як відомо, в АП назвали «безпідставними домислами» матеріали журналістського розслідування, в яких Петра Порошенка звинувачують у спробі мінімізувати виплати податків.

Нагадаємо, 400 журналістів із 67 країн одночасно опублікували матеріали про фінансові махінації політиків і чиновників різного рівня в рамках проекту Paradise Papers, в яких згадується Порошенко.

За даними «Слова і Діла», ще будучи кандидатом на посаду глави держави, Петро Порошенко обіцяв, що після обрання президентом перекриє всі офшори. Всі його обіцянки – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: