Луценко розповіла, навіщо Порошенку потрібні були офшори

Читать на русском
Луценко послалася на міжнародні умови й зазначила, що офшори були необхідні, бо інакше, згідно з Гаазькою конвенцією 1985 року, Рошен не можна було передати в довірче управління.

Представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко назвала матеріали журналістського розслідування, де Порошенко звинувачується в мінімізації податків «безпідставними домислами».

Про це вона заявила в понеділок, 6 листопада, на засіданні Погоджувальної ради парламенту, передає «Слово і Діло».

За її словами, офшорні компанії, про які йдеться в розслідуванні, були створені виключно для передачі президентом корпорації «Рошен» у «сліпий траст».

«Щоб продати корпорацію Roshen, потрыбно було створити міжнародну холдингову структуру. Ця структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування, щоб усі податки повністю були сплачені в Україні, а не за кордоном», – наголосила Луценко.

Вона зазначила, що такі офшори були необхідними, бо інакше, згідно з Гаазькою конвенцією 1985 року, «Рошен» не можна було передати в довірче управління Ротшильдам.

«Такі міжнародні умови», – підкреслила представник президента.

За її словами, офшорні компанії холдингу при передачі кондитерської корпорації не мали жодних банківських рахунків.

«Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-якої готівки з України при створенні цієї структури є безпідставними домислами», – наголосила Луценко.

Нагадаємо, у своєму дослідженні Центр розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP та «Слідство-Інфо» дійшли висновку, що метою створення офшору президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків, а не плани передати кондитерський бізнес «Рошен» у «сліпий траст».

Нещодавно Порошенко задекларував понад 1 мільйон гривень відсоткового доходу від вкладів у Міжнародному інвестиційному банку.

Також ГПУ закрила справу про можливе ухилення від податків депутатом Верховної Ради від групи «Відродження» Віталієм Хомутинніком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: