Росія не допускає консулів до чотирьох українських політв'язнів

Читать на русском
РФ мотивує відмову тим, що всі незаконно заарештовані є кримцями, а значить, набули російського громадянства внаслідок анексії півострова.

За весь час незаконного утримання в Росії політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ферата Сайфуллаєва та Рустема Ваїтова українські консули не мали можливості їх відвідати.

Про це розповіла речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наразі є четверо політв'язнів, до яких не було допуску консулів. За весь час доступу не було взагалі до Сенцова, Кольченка, Ваїтова та Сайфуллаєва», – говорить Беца.

За її словами, російська сторона мотивує відмову тим, що всі незаконно заарештовані є кримцями, а значить, нібито громадянами РФ, оскільки «набули російського громадянства» внаслідок анексії півострова.

Зазначимо, кримськотатарський політв'язень Руслан Зейтуллаєв, засуджений у Росії до 15 років колонії суворого режиму, написав близько п'яти заяв із вимогою екстрадувати його в Україну.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на сьогодні в Росії утримуються 38 українських політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: