Український політв'язень в РФ вимагає екстрадувати його в Україну

Читать на русском
Політв'язень Руслан Зейтуллаєв написав близько п'яти заяв із вимогою екстрадувати його в Україну.

Кримськотатарський політв'язень Руслан Зейтуллаєв, засуджений у Росії до 15 років колонії суворого режиму, написав близько п'яти заяв із вимогою екстрадувати його в Україну.

Про це повідомляє телеканал ATR із посиланням на адвоката Едема Семедляєва, передає «Слово і Діло».

«Його запевняють у тому, що це довга процедура – від 6 до 10 місяців. Він сказав, що буде чекати. Якщо його вимогу не задовольнять і не екстрадують в Україну, то він оголосить чергове голодування», – сказав захисник.

Дочка Умерова розповіла подробиці звільнення батькаАйше Умерова - дочка заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова - розповіла, що всі документи про звільнення її батька з російського ув'язнення є засекреченими.

Він також повідомив, що Зейтуллаєв просив писати йому листи: «Це дуже допомагає хлопцям, які перебувають у СІЗО, тюрмах. Руслан усім передавав вітання».

Адвокат зазначив, що бачився із Зейтуллаевим. Кримський татарин почувається нормально.

Раніше журналісти повідомили точне місцеперебування кримського татарина: «Написати листа Руслану можна за адресою: 453256, Республіка Башкортостан, м. Салават, Станція Південний, ФКУ ІК-2 ГУФСІН Росії в Республіці Башкортостан, Зейтуллаєв Руслан Борисович 1985 року народження».

Зазначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, що резолюцію Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в анексованому Криму можна буде використати в судових процесах проти РФ.

Інший український політв'язень, режисер Олег Сенцов продовжує професійну діяльність, навіть перебуваючи в російській в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: