Клімкін назвав кількість українських політв'язнів у РФ

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на сьогоднішній день в Росії утримується 38 політичних ув'язнених українця.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на сьогоднішній день в Росії утримується 38 політичних ув'язнених українця.

Про це міністр повідомив на конференції «Київські трансатлантичні діалоги», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«38 політичних ув'язнених з України перебувають зараз в російських в'язницях, дуже багато хто на окупованому Донбасі...», - сказав Клімкін.

За словами міністра, наступного року Україна планує подати в ООН резолюцію «де буде підкреслено, що Росія перешкоджає міжнародним гуманітарним організаціям отримати доступ до окупованого Криму».

Нагадаємо, 25 жовтня представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, незаконно засуджених судами в окупованому Криму, видали Туреччині. До цього 11 вересня так званий «суд» в анексованому Криму засудив А. Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. А 27 вересня Сімферопольський районний «суд» виніс вирок у справі І. Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення. Звільнення стало можливим внаслідок допомоги президента Туреччини Ердогана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: