СБУ повернула «за поребрик» чергового російського журналіста

Читать на русском
Гітлянська нагадала, що СБУ ухвалює рішення про заборону в'їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства в інтересах нацбезпеки України.

Російського журналіста Захара Виноградова Служба безпеки України не пустила в Україну, а також заборонила йому в'їзд до країни на 5 років.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Служба безпеки України заборонила йому в'їзд на 5 років», – сказала вона.

Гітлянська нагадала, що СБУ ухвалює рішення про заборону в'їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства згідно зі ст. 13 закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» в інтересах гарантування національної безпеки України.

«Рішення про заборону в'їзду в Україну ухвалюється, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення ним суспільно небезпечного діяння незалежно від території його здійснення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого є в компетенції СБ України», – зазначила вона.

Раніше РІА «Новости» повідомило, що їхнього працівника о 6 ранку висадили з поїзда Москва-Одеса в Конотопі під час перевірки документів.

Зазначимо, в «Народному фронті» вважають, що депутатам і суддям потрібно заборонити їздити до Росії.

Своєю чергою в БПП заявили, що поїздки українських громадян до РФ можуть використати російські спецслужби для вербування або провокацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: