Учасники мітингу під Радою готують нові вимоги

Читать на русском
Учасники протесту під стінами парламенту підготували нові вимоги до влади напередодні нового пленарного тижня.

Учасники акції протесту під стінами Верховної Ради напередодні початку чергового пленарного тижня готові пред'явити владі нові вимоги.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат Юрій Дерев'янко (позафракційний).

Він нагадав, що учасники мітингу вимагають ухвалення законів про вибори та антикорупційні суди.

«Але сьогодні (6 листопада – ред.) на Погоджувальній раді представник президента в парламенті Ірина Луценко сказала, що глава держави запропонував виділити два тижні на обговорення законопроекту про антикорупційні суди у фракціях і групах, а потім уже на основі цього обговорення внести свій законопроект. Крім того, нам говорять, що президент не може подати свій законопроект, оскільки ще не відкликаний проект Єгора Соболєва», – сказав депутат.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Єгор Соболєв («Самопоміч») пообіцяв відкликати свій законопроект про антикорупційний суд на користь президентського, якщо глава держави внесе його до парламенту.

«Автор сам відкликав цей законопроект. Але нам сказали, що цього недостатньо: потрібно, щоб парламент за це відкликання проголосував. Так у чому проблема? П'ять хвилин поставити на голосування. Завтра ми будемо вимагати, щоб проект Соболєва відкликали», – пояснив Дерев'янко позицію мітингувальників.

Як відомо, акції протесту під Радою розпочалися 17 жовтня. Водночас коаліція вже заявила, що вимоги мітингувальників щодо ухвалення зазначених законів не можуть бути виконані в найкоротший термін.

«Сьомого числа, восьмого й далі – аж до виконання озвучених вимог – ніхто розходитися не буде. Як можна розходитися, якщо сьогодні вони роблять вигляд, що вас не існує, що ваші вимоги до одного місця?», – сказав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: