Працівників столичного вишу примусово вивели на мітинг під Верховну Раду

Читать на русском
Викладачі одного зі столичних вишів розповіли Слову і Ділу, що їм у добровільно-примусовому порядку довелося відвідувати мітинг під Верховною Радою.
Ілюстративне фото

Працівників одного з великих столичних вузів змушують брати участь у мітингах під Верховною Радою.

Викладачі одного з факультетів університету на умовах анонімності повідомили «Слову і Ділу», що днями керівництво попросило зібрати від навчального закладу під парламентом 350 людей.

«Глава нашої кафедри сказав, що це не його примха, але від усього університету потрібно зігнати під Верховну Раду 350 осіб. Мовляв, це за бажанням, але ми не можемо відставати, і хтось із наших працівників обов'язково повинен піти. У підсумку пішла половина кафедри, під парламентом стояли кілька годин», – розповів нам один із викладачів.

За словами працівників, жодних офіційних розпоряджень на збори не було, тому довести, що викладачів добровільно-примусово просили вийти під стіни ВР, буде складно.

Нагадаємо, мітинг під Верховною Радою розпочався 17 жовтня. Активісти вимагали скасування депутатської недоторканності, ухвалення закону про антикорупційний суд і голосування за закон про відкриті списки. Акція практично завершилася, проте намети і деякі протестувальники досі залишаються під парламентом.

Додамо, що в середу в Міносвіти заявили, що студентські гуртожитки не повинні закриватися на ніч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: