Онищенко прокоментував інформацію про намір отримати німецьке громадянство

Читать на русском
Народний депутат України Олександр Онищенко, якого розшукують правоохоронні органи України, спростовує інформацію про подання документів на отримання громадянства Німеччини.

Народний депутат України Олександр Онищенко, якого розшукують правоохоронні органи України, спростовує інформацію про подання документів на отримання громадянства Німеччини.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення нардепа на сторінці в Facebook в понеділок, 6 листопада.

«Банкова (вул.Банкова в Києві, де знаходиться Адміністрація президента України - ред.) почала готувати грунт для позбавлення мене українського громадянства. Неправдиву новину про те, що я подав документи на німецьке громадянство, випустив журналіст DW», - написав Онищенко.

«Справа Онищенка»: одному з останніх затриманих зменшили суму заставиСтоличний суд апеляційної інстанції ухвалив рішення про зменшення рівня застави для затриманого 5 вересня підозрюваного в «газових схемах».

За його словами, подані документи, про які в статті розповідає бургомістр селища Герцлаке, стосуються не процедури громадянства, а робочої візи до Німеччини.

«Я подав документи на оформлення робочої візи в німецькому посольстві, що дасть мені офіційне право на ведення бізнесу в Німеччині. Бургомістр дав лист-рекомендацію для посольства, а журналіст вигадав кінцеву мету... Для того щоб отримати німецьке громадянство, перш за все потрібно отримати посвідку на проживання і після цього ще 5 років прожити в Німеччині», - зазначив Онищенко.

Раніше голова НАБУ розповів, хто гальмує справи Онищенка, Пасішника і ОПЗ.

Нагадаємо, 12 жовтня одного з підозрюваних у справі «газових схем» народного депутата в бігах Олександра Онищенка взяли під варту з альтернативою застави в 8,42 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: