Онищенко готовий стати громадянином Німеччини

Читать на русском
Народний депутат України Олександр Онищенко кілька місяців тому подав документи для отримання німецького громадянства.
Олександр Онищенко

Народний депутат України Олександр Онищенко кілька місяців тому подав документи на отримання німецького громадянства.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Deutsche Welle розповів бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен.

Очільник НАБУ розповів, хто гальмує справи Онищенка, Пасішника та ОПЗГолова НАБУ Артем Ситник переконаний, що щонайменше три гучних справи гальмуються у судах.

Так, Бескен розраховує, що незабаром Онищенко отримає німецький паспорт. Голова громади особисто сприяє йому в отриманні німецького громадянства, зокрема звернувся до вищих інстанцій із рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер грає для його громади.

«Я кілька разів питав про стан речей. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак, за актуальною інформацією, все має вирішитися позитивно», – зазначив Бєскен.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування в Німеччині й відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього, він, очевидно, відповідає критеріям на отримання громадянства. Онищенко пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію в Герцлаке міжнародних змагань із кінного спорту на вищому рівні.

Про проблеми із законом новоспеченого односельчанина Бескен чув, проте «не береться давати цьому оцінку».

Нагадаємо, затриманого 12 жовтня одного з підозрюваних у справі «газових схем» народного депутата Олександра Онищенка взяли під варту з альтернативою застави в 8,42 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше іншому підозрюваному в справі Онищенка зменшили суму застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: