Очільник НАБУ розповів, хто гальмує справи Онищенка, Пасішника та ОПЗ

Читать на русском
Голова НАБУ Артем Ситник переконаний, що щонайменше три гучних справи  гальмуються у судах.

Щонайменше три гучних справи гальмуються в судах, зокрема, справи проти Олександра Онищенка, Андрія Пасішника та топ-менеджменту ОПЗ.

Про це заявив голова НАБУ Артем Ситник на брифінгу в четвер, 10 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на УП.

«Ми з прокуратурою сформували антирейтинг справ, які тривалий час перебувають у судах. Прикладів дуже багато, але я приведу приклад справи, яка стосуються топ-менеджменту ОПЗ, – стратегічне підприємство на межі банкрутства. Одна зі схем – у цій справі призначено засідання суду раз на 2 місяці. Потім суд переводить засідання в закритий режим. Це суд», – зазначив він.

«Потім, в останній день своїх повноважень, голова ФДМ пише листа й відмовляється від позову у справі про стягнення коштів на користь держави – це вже службові особи. Потім нинішній в. о. керівника пише, що 300 млн – це не збитки для заводу», – зазначив Ситник.

При цьому він вважає, що все ж таки визначальнними є дії суду.

Справу щодо колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника не розглядає суд. «З весни 16 року справа без руху знаходиться», – констатував він.

Також Ситник згадав справу Онищенка. «Фактично суду було цікаво тільки одне – випустити Постного. Пробували не випустити в Києві, випустили у Львові», – додав він.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник має намір завершити розслідування щодо Насірова на початку червняСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, якщо буде такий підхід у судах, то робота НАБУ не буде завершена. «У судах ситуація дуже погана», – сказав він і наголосив, що тому й потрібен антикорупційний суд.

За словами Ситника, Антикорупційний суд необхідно створити на законодавчому рівні вже восени для продуктивної роботи Національного антикорупційного бюро та САП.

Також зазначимо, що з 1 січня по 30 червня цього року Національне антикорупційне бюро України отримало 411 скарг на своїх працівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: