У Мінкульті Польщі розкритикували В'ятровича

Читать на русском
Заступник міністра культури також додав, що в питаннях відносин з Україною потрібне терпіння.
Ярослав Селлін

Історичні переговори з Варшавою Київ довірив вести Українському інституту національної памяті – організації, яку очолює «безвідповідальна особа з нав'язливими антипольськими ідеями» (Володимир В'ятрович – ред.).

Про це 6 листопада заявив заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін, коментуючи звинувачення на адресу міністра культури й віце-прем'єра Петра Глинського, який під час нещадавнього візиту в Україну «не наважився» запалити свічки на могилах жертв УПА, передає dziennik.pl, пише «Слово і Діло».

За його словами, головною метою візиту Глинського в Україну була спроба вивести історичні переговори (зокрема, щодо ексгумації польських громадян) на урядовий рівень. Однак цього зробити не вдалося.

«Для нас дивно, чому українська держава таке важливе питання, як історичні переговори, довірила неурядовій установі, яким є Український інститут національної пам'яті, ще й на чолі з людиною, яка, на мою думку, є безвідповідальною в питанні відносин із Польщею, часто з антипольськими нав'язливими ідеями», – зазначив він.

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

Заступник міністра культури також додав, що в питаннях відносин з Україною «потрібне терпіння».

«Історичні відносини дуже складні, але ми маємо пам'ятати причину», – підкреслив Селлін.

При цьому під час свого візиту до Львова голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський нагадав, що Варшава очікує від України конкретних кроків. Йдеться про пошук на території України й ексгумацію польських жертв Другої світової війни з метою подальшого увічнення їхньої пам'яті.

Раніше в МЗС Польщі розповіли, кого з українців не пустять до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: