У МЗС Польщі розповіли, кого з українців не пустять до країни

Читать на русском
Влада Польщі хоче запустити процедуру, яка унеможливить в'їзд до країни людям, що сповідують антипольські погляди.

Влада Польщі хоче запустити процедуру, що унеможливить в'їзд до країни людям, які сповідують антипольські погляди.

Про це заявив очільник МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передає Onet Wiadomości, пише «Слово і Діло».

«Зараз ми запускаємо процедури, які унеможливлять приїзд до нас людей з антипольською позицією. Люди, які демонстративно підтримують ідеали СС «Галичина» й носять її мундири, до Польщі не в'їдуть», – заявив він.

Говорячи про відносини між країнами, Ващиковський заявив, що Україна є важливою з геополітичних міркувань, але українці вважають незначними суперечливі питання, зокрема історичні, й обидві країни «мають різні концепції примирення».

Трудові мігранти з України: як змінилися правила для заробітчанВ ЄС та інших країнах світу спостерігається наплив українських мігрантів. Польща та Ізраїль уже змінили міграційну політику. Як саме, розбиралися експерти.

Голова польської дипломатії зазначив, що думатиме, чи варто рекомендувати президенту Польщі здійснювати візит в Україну.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у Facebook висловив думку, що таким чином у Польщі хочуть покарати відповідальних осіб України за вимогу до польської сторони дотримуватися українського законодавства.

Своєю чергою Чернівецька міськрада закликала повернути звання «Герой України» лідерам ОУН-УПА.

Нагадаємо, в МЗС Польщі зробили заяву щодо поставок вугілля з окупованого Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: