У Литві представлять «план Маршалла» для України

Читать на русском
На презентації будуть присутні посли країн ЄС, США, Японії, Канади, а також посли країн Східного партнерства.

Представлення «Європейського плану для України», який називають «планом Маршалла», відбудеться в литовському Сеймасі в понеділок, 6 листопада.

Про це повідомив один з ініціаторів цього проекту, екс-прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На презентації будуть присутні посли країн ЄС, США, Японії, Канади, тобто країн західного світу, а також посли країн «Східного партнерства». Після візитів до Берліна, Парижа, двічі до Брюсселя «Європейський план для України» опрацьований достатньо детально з технічної точки зору. Ми знаємо, які питання виникають у наших партнерів, і готові відповісти на них у своїй презентації перед наближенням саміту «Східного партнерства», – заявив Кубілюс, додавши, що він особисто представлятиме цей план.

Політик додав, що на презентації «плану Маршалла» будуть присутні також провідні литовські політики, зокрема голова МЗС Литви Лінас Лінкявічус та спікер Сеймасу Литви Вікторас Пранцкетіс.

Як нещодавно заявила віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, в разі залучення в економіку України запланованих у проекті інвестицій у розмірі 5 млрд євро ВВП країни може щорічно зростати на 6-8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: