Стало відомо, коли презентують «План Маршалла» для України

Читать на русском
План допомоги Україні покажуть для послів Канади, США, Японії та держав-членів ЄС у Литві. Він  передбачає нову програму допомоги.

У Сеймі Литви відбудеться презентація так званого «плану Маршалла» для України, що передбачає нову програму допомоги.

Про це повідомила прес-служба голови комітету в закордонних справах Верховної ради України Ганни Гопко передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

План допомоги Україні презентують 6 листопада для послів Канади, США, Японії та держав-членів ЄС у Литві.

Литва вже ініціювала політичні дискусії на рівні держав-членів ЄС, а також планує продовжити переговори депутатів Сейму з депутатами Європарламенту та парламентів країн-членів ЄС, європейськими партіями, Єврокомісією та іншими інституціями ЄС для опрацювання цього питання та передбачення відповідної фінансової підтримки для України в рамках нового бюджету ЄС на 2020-2027 роки.

Раніше повідомлялося, що «План Маршалла» з довгострокової підтримки України, офіційно підтриманий Європейською народною партією, буде представлений на саміті Східного партнерства в Брюсселі в листопаді.

Нагадаємо, «План Маршалла» для України розрахований на 10 років і в середньостроковій перспективі передбачає виділення по 5 мільярдів доларів на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: