НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

Читать на русском
Нацбанк уточнює, розмір регулятивного капіталу банку Богуслав на 1 листопада 2017 року становив менш ніж третину від мінімального рівня.

Національний банк України відніс ПАТ «Банк Богуслав» (Київ) до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляється на веб-сайті НБУ, передає «Слово і Діло». Відповідне рішення №708-рш/БТ ухвалило правління Нацбанку 6 листопада.

«Станом на 1 листопада 2017 року ПАТ «Банк Богуслав» не забезпечене виконання заходів, передбачених раніше затвердженим планом реструктуризації в частині збільшення статутного капіталу, в результаті чого банк не досяг запланованих розмірів статутного та регулятивного капіталу», – йдеться в повідомленні.

Нацбанк уточнює, що розмір регулятивного капіталу банку «Богуслав» на 1 листопада 2017 року становив менш ніж третину від мінімального рівня.

Статус «проблемний» та продаж активів: що відбувається в ПриватБанкуНацбанк зобов’язав нині державний ПриватБанк продати всі непрофільні активи. Детальніше про стан речей у фінустанові розповіли експерти.

«Таким чином, відповідно до закону «Про банки і банківську діяльність», Національний банк зобов'язаний ухвалити рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних», – ідеться в повідомленні.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), станом на 1 жовтня 2017 року 96% (5,6 тисяч осіб) вкладників ПАТ «Банк Богуслав» отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їхній розмір не перевищує гарантовану Фондом суму в 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають виплати в межах суми, гарантованої ФГВФО.

Загальна сума гарантованої виплати становить близько 178 млн грн.

Станом на 1 листопада 2017 року власниками в ПАТ «Банк Богуслав» були Володимир Романенко (володіє 76,5343% акцій фінустанови) та Наталія Вакуленко (23,4657%).

Раніше Нацбанк запустив модернізовану систему електронних платежів.

Нагадаємо, в НБУ підрахували чистий прибуток банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: