Нацбанк запустив модернізовану систему електронних платежів

Читать на русском
Система електронних платежів Нацбанку оновлена на базі провідних інформаційних технологій.  Регулятор впровадив нове модернізоване покоління державної системи електронних міжбанківських розрахунків.

Національний банк України ввів у експлуатацію нове модернізоване покоління державної системи електронних міжбанківських розрахунків – Системи електронних платежів Національного банку України.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує прес-служба НБУ.

«Впровадження нового третього покоління СЕП (далі – СЕП-3) пройшло успішно й не вплинуло на якість обслуговування банками своїх клієнтів. Протягом банківського дня 3 листопада 2017 року в СЕП-3 було оброблено 1,22 мільйона платежів на загальну суму понад 79,7 мільярда гривень», – ідеться в повідомленні.

Сутність інноваційної СЕП-3 полягає в її істотному оновленні на базі провідних сучасних інформаційних технологій. Архітектура СЕП перебудована на засадах промислового середовища серверів додатків IBM WebSphere, промислових стандартів JEE та транспортної системи Національного банку України на базі WebSphere MQ.

Відмова МВФ у новому транші: чим це загрожує та в чому найбільша проблема УкраїниУкраїна ризикує залишитися без фінансової підтримки МВФ. Якими можуть бути наслідки для української економіки, розповіли експерти.

В НБУ зазначають, що підвищена якість роботи, продуктивність і рівень надійності функціонування СЕП, створене підґрунтя для подальшого її розвитку, а саме переведення її на міжнародні стандарти обміну фінансовими повідомленнями й впровадження нових інноваційних інструментів безготівкового переказу коштів.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд висунув Україні чотири вимоги для отримання наступного траншу, надходження якого Нацбанк очікує в першому кварталі 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: