У НБУ підрахували чистий прибуток банків

Читать на русском
Відновлення прибуткової діяльності відбулося завдяки забезпеченню банками в третьому кварталі 2017 року позитивного фінансового результату в розмірі 3,25 млрд грн.

Незважаючи на збиток за перше півріччя в сумі 1,85 млрд грн, в січні-вересні щира прибуток платоспроможних банків склав 1,4 млрд грн.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-служби Національного банку України.

У повідомленні говориться, що відновлення прибуткової діяльності відбулося завдяки забезпеченню банками в третьому кварталі 2017 року позитивного фінансового результату в розмірі 3,25 млрд грн.

В НБУ розповіли, до чого призведе рекордне падіння ставок за депозитамиВ НБУ зазначили, що в 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, й на сьогодні це сегмент із найбільшим потенціалом.

За даними регулятора, позитивно вплинуло на прибутковість сектора істотне зменшення в третьому кварталі відрахувань банками в резерви - 6,18 млрд грн, вдвічі менше за аналогічний показник за другий квартал поточного року.

Серед інших позитивних тенденцій третього кварталу 2017 року - зростання чистого процентного доходу за операціями з населенням, а також чистих комісійних доходів від розрахунково-касового обслуговування.

Нагадаємо, національна валюта України за місяць за станом на 30 жовтня подешевшала до долара США за офіційним курсом на 1,3%, а у вересні курс гривні до долара США девальвував на 3,7%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: